top of page

Wat is Pilates?

De Pilatesmethode is een fitnesssysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates. Bij deze trainingsmethode ligt de focus op lichaam en geest. Bij Pilates is het hele lichaam betrokken, maar je traint voornamelijk core-stability: de spieren rondom je rug, buik en bekken. Doordat je je romp of je 'core' gaat versterken, vermindert het risico op blessures. Pilates bestaat uit een reeks van vaste opeenvolgende oefeningen die worden beoefend op een mat. 

Tijdens een Pilatesles leer je je lichaam bewust gebruiken door je helemaal te focussen op de oefeningen. Hierdoor word je sterker, soepeler en verbetert je houding. Door de training/herhaling van de oefeningen bouw je een spiergeheugen op en ga je je spieren ook buiten de les bewuster gebruiken om je lichaamshouding te corrigeren.

Pilates is voor iedereen jong, oud man vrouw het is een perfecte aanvulling bij alle andere sporten en is een sport op zich.

Pilates is complete coordination of body, mind and spirit.

1 op 1 lessen of online

ABONNEMENT LESSEN

Als je kiest voor een abonnement betaal je €50 per maand. Hiermee kan je online de video lessen volgen waar jij toegang tot krijgt.   Klik hieronder om je abonnement formule te bekijken.  1 week gratis proberen!

Elke donderdagavond is er een groepsles om 20u, deze duurt 1 uur.

 

INDIVIDUELE SESSIES

 

Individuele sessies van 30min of 60min kunnen geboekt worden telefonisch, 30 € per les voor 30 min.

De voordelen van Pilates

voordelen pilates transparant.png

De 6 principes van Pilates

6 principes.png

Bij Pilates vloeit de ene beweging over naar de andere. Iedere oefening die je uitvoert verloopt zo vloeiend mogelijk. Statische bewegingen bestaan niet bij Pilates. Deze manier van bewegen verhoogt de soepelheid van gewrichten en spieren. 

6 principes.png

Vanuit je geest stuur je je lichaam aan. Daarom is het belangrijk om geconcentreerd de bewegingen uit te voeren. Door geconcentreerd te blijven en niet af te dwalen ga je een gevoel van rust ervaren in je hoofd. Je hoofd is leeg en je bent meer in contact met je lichaam. 

6 principes.png

De buikspieren, de onderrug, de heupen en de billen vormen gezamenlijk het centrum van het lichaam. Joseph Pilates noemde dit het 'Powerhouse'. Je powerhouse moet bij elke Pilatesoefening geactiveerd worden zodat het een stabiel centrum vormt. 

6 principes.png

Één van de fundamentele regels: voer elke oefening met controle uit. Bij Pilates moet je ieder deel van je lichaam controleren om meesterschap te bereiken. Iedere beweging moet gecontroleerd uitgevoerd worden om er zoveel mogelijk uit te halen.

6 principes.png

Bij Pilates vloeit de ene beweging over naar de andere. Iedere oefening die je uitvoert verloopt zo vloeiend mogelijk. Statische bewegingen bestaan niet bij Pilates. Deze manier van bewegen verhoogt de soepelheid van gewrichten en spieren. 

6 principes.png

Door bewust bezig te zijn met je ademhaling ga je je spierbeheersing bevorderen. Joseph Pilates legde hier veel nadruk op en begreep het verband tussen goed in- en uitademen. Ademenen terwijl je aan het bewegen bent is niet zo vanzelfsprekend. Het is moeilijker dan je in de eerste plaats zou denken. Een correcte ademhalingstechniek helpt om het lichaam te stretchen en spanning los te laten.

The human body is the best picture of the human soul.

Titels homepage.png
Schoonheidsinstituut LiBeau

Heuveneindeweg 55

3520 Zonhoven

info@libeau.eu

011/75 05 64

Bedankt voor de inzending!

Libeau%20visuals%20website_edited.jpg
bottom of page